In 5 jaar kan er veel gebeuren. In 5 jaar kan een video site uitgroeien tot de een na grootste zoekmachine ter wereld. YouTube heeft het geflikt. Zoals velen van jullie al weten is YouTube al geruime tijd onderdeel van het Google conglomeraat. Google kan veel verkeer naar YouTube sturen van haar zoekmachine en branding, maar dat neemt niet weg dat de ontwikkeling die YouTube heeft doorgemaakt zeer indrukwekkend is.

YouTube’s financiĆ«n

YouTube is in 2006 voor USD 1,65 miljard van de hand gedaan en tot op de dag van vandaag nog steeds verlieslatend. Over de mate waarin YouTube verlieslatend is wordt gespeculeerd. Men denkt dat het bedrag tussen de USD 400 – 470 miljoen is geweest in 2009. Nog geen zwarte cijfers voor YouTube dus.

Hoe erg is het voor Google dat YouTube verlies maakt?

Dit zal wel meevallen. Natuurlijk is het ook een strategische aankoop. Google Video sloeg onvoldoende aan en Google wilde liever niet dat YouTube in handen van de concurrentie zou vallen.

Daarnaast breidt Google het advertentienetwerk natuurlijk verder uit met YouTube. Video adverteren wordt meer en meer gebruikt.

Ontwikkeling van YouTube

Website Monitoring heeft een mooie infographic gemaakt over de ontwikkeling die YouTube heeft meegemaakt de afgelopen 5 jaar. Enjoy!

youtube-5-year-timeline

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required