DateTube_screenshotHoewel ik de naam ‘DateTube‘ cheesy vind,  is het concept wel goed. Waar op andere datingsites video nog een kleine rol speelt draait het op DateTube allemaal rondom video’s.

Het taboe rondom datingsites begint naar mijn mening te verdwijnen. Ik ken gen0eg mensen die op een datingsite staan. De redenen hiervoor zijn divers. De meest populaire reden is: gewoon een extra manier om leuke mensen te ontmoeten. Er gaat genoeg geld om in de online dating wereld. Reden genoeg voor DateTube om haar concept te lanceren.

Waarom DateTube potentie heeft

Bepalend voor een klik is natuurlijk de manier waarop iemand doet, hoe iemand praat en natuurlijk hoe iemand er echt uit ziet. Foto’s zijn photoshopbaar, bij filmpjes is dat een stuk moeilijker.

Om op andere mensen te zoeken moeten je zelf ook een filmpje opnemen. Op die manier krijg je wel participatie. Daarnaast is het gewoon relaxed om achter over te leunen terwijl iemand anders zich voorstelt aan jou!

Online dating is een lastige markt

Ik ben erg benieuwd hoe DateTube gemarket gaat worden. In het buitenland, maar vooral ook in Nederland. De Nederlandse online dating markt is vrijwel verzadigd met betaalde dating sites zoals Relatieplanet, Lexa, E-matching, Match4me en gratis dating sites zoals Relatieklik. DateTube heeft een cool concept, maar is nog in opstartfase (dus ook qua vindbaarheid) en heeft een flinke achterstand op de andere datingsites.

Facts over DateTube

  • Opgericht door Kristof Dhont
  • Gerealiseerd door Artform
  • Is nog in Beta fase
  • heeft 5 mederwerkers

Conclusie over DateTube

Een tof concept in een lastige markt. Ik ben erg benieuwd hoe de site zich verder zal ontwikkelen. In ieder gevoel veel succes toegewenst!

One thought on “DateTube zet de volgende stap in internet daten

  1. Pingback: Steven van Vessum

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required