monopoly-city-streets

Ik ben gestopt met Monopoly City Streets. Ik hoor van meer mensen om me heen dat ze het bijltje erbij neer hebben gegooid en hun account laten voor wat het is. Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor:

  1. Monopoly City Streets werkt vaak niet lekker. Het spel is traag, gebouwen kunnen niet geplaatst worden, straten kunnen niet verkocht worden en als je dan weer eens een kans kaart krijg dan kun je die, om onverklaarbare redenen, niet gebruiken.
  2. Het stikt van de cheaters. Het is heel eenvoudig om met meerdere accounts te spelen en alle grote, winstgevende straten voor een prikkie door te sluisen naar een ‘hoofd account’ en om al je kans kaarten te focussen op één iemand. Dit is ook iets wat door iedereen gedaan wordt.
  3. Het doel van het spel – Als je kijkt naar de tegenstanders waar je mee moet concurreren dan zijn je kansen om hen in te halen zéér klein. Het is niet bemoedigend om te zien dat iemand al 120 miljard punten op je voor staat. Hasbro geeft aan dat het om de lol gaat die je tijdens het spelen hebt. Zonder echt spelelement ebt die lol alleen snel weg.
  4. De hype is er vanaf. Het wordt duidelijk dat het erg ‘time-consuming’ is om nieuwe, grote straten te vinden en als je bovenstaande redenen combineert met deze dan is dat voldoende om het spel verder te laten voor wat het is.

Jammer, maar ik heb in ieder geval mijn lol gehad. Hasbro bevestigt redenenen 1 en 2 overigens op haar Monopoly City Streets blog. Daarin geven zij ook aan dat het nooit de opzet geweest was om Monopoly City Streets een MMOG (Massive Multiplayer Online Game) te maken. Het was de bedoeling om Monopoly weer hip te maken. En dat is denk ik wel gelukt!

Morgen ben ik het raceautotje weer…

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required