monopoly-city-streetsDe afgelopen week was er al de nodige buzz rondom de nieuwe mashup Monopoly City Streets. Het is een web 2.0 concept pur sang!

Monopoly City Streets is het resultaat van een samenwerking tussen Google en Hasbro.

Persoonlijk vind ik het een super cool concept. Ik was dan ook blij verrast om afgelopen woensdag te horen dat Monopoly City Streets live was. Jammer dat de site kort daarna down ging door de overweldigende interesse, maar goed misschien is dat toch wel weer iets om trots op te zijn; je stoutste verwachtingen worden overtroffen!

Waarom de dialoog aangaan met de gebruikers belangrijk is

Monopoly City Streets is slim de dialoog aangegaan met haar gebruikers via o.a.  Twitter en het Blog. Constant verschijnen er updates over het spel, wordt feedback afgehandeld en wordt er om nieuwe feedback gevraagd.

Op deze manier behoudt Monopoly City Streets haar gebruikers. Ja, de eerste dagen liep het spel niet lekker maar door de gebruikers op de hoogte te houden blijft/bleef het spel top of mind bij veel mensen.

Waarom is Monopoly City Streets zo cool?

 1. Je speelt tegen de rest van de wereld
 2. Je kunt iedere straat die je maar wilt kopen, mits je genoeg geld hebt uiteraard
 3. Je kunt niet alleen huizen en hotels in je straten bouwen, maar ook sport stadia, wolkenkrabbers en kastelen om huur te innen.
 4. Je kunt jouw real-estate verkopen of ruilen
 5. Er zijn, net als in het offline spel, kanskaarten
 6. Je kunt je concurrentie dwars zitten door milieuvervuilers op hun straten te zetten en gevangenissen in hun gebieden te plaatsen

Wat is het doel van Monopoly City Streets?

Versla je vrienden en de rest van de wereld door vóór 30 januari 2010 de rijkste grootgrondbezitter ooit te worden

Wordt Monopoly City Streets volgende week gereset?

Ja. Gebruikers krijgen hier 24 uur van te voren bericht over. Tijdens de eerste dagen na de lancering heeft niet iedereen kunnen spelen en heeft het spel niet optimaal gedraaid. Andere spelers hebben daar hun voordeel mee kunnen doen.

Wat voor effect heeft de reset op het spel?

Ik denk dat het feit dat het spel gereset wordt komende week een enorme extra buzz genereerd. Die straat die jij op het oog had was al weggekaapt, en nu moet je er de hoofdprijs voor betalen. Na de reset kun je er als eerste bij zijn en deze straat voor een prikke op de kop tikken. Ik denk dat er duizenden mensen zijn die een hele strategie uit zullen werken voor wanneer Monopoly City Streets gereset wordt. Ik denk ook dat zij klaar zullen zitten om gelijk na de reset hun slag te slaan.

Ik denk dat dit spel wel eens (tijdelijk) de grootste online multiplayer game zou kunnen zijn. Ik ben benieuwd naar de gebruikersaantallen, en het verloop hiervan ná 31 januari 2010.

Ik weet niet wat jullie gaan doen, maar ik heb zojuist een wolkenkrabber in mijn eigen straat gebouwd 😉

7 thoughts on “Mashup Monopoly City Streets, Monopoly meets Google Maps

 1. Pingback: Steven van Vessum

 2. EJ88 :

  Ha ,was al aardig aan het bouwen, nu dus allemaal als oefening blijkt…

  Yup, I’m afraid so. Dus werk je strategie maar alvast uit 😉

 3. Het is een leuk idee,
  helaas is valsspelen een eitje, tis erg simpel om een 2e account aan te maken en geld door te sluisen naar je eerste account.

  Daarnaast wordt volgens Hasbro volgende week het spel alweer gereset.

 4. Freakenstein :

  Het is een leuk idee,
  helaas is valsspelen een eitje, tis erg simpel om een 2e account aan te maken en geld door te sluisen naar je eerste account.

  Daarnaast wordt volgens Hasbro volgende week het spel alweer gereset.

  Valsspelen is inderdaad een eitje. ik hoop dat ze daar wat aan (kunnen) doen als ze het spel resetten. Hasbro kondigde idd een reset aan om iedereen een eerlijke kans te geven om zijn of haar imperium op te bouwen. Ik ben erg benieuwd!

 5. Michael Reuling :

  Verslavend spel…Na de reset maar even goed toeslaan denk ik!

  Haha zeker verslavend. Alleen ik ben maar telkens 5 minuten aan het spelen, daarna ben ik alweer door mijn poen heen! Heb voor morgenochtend wel een battle plan klaar liggen. Santpoort-Noord wordt voor mij! 🙂

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required